Асистентът на Кръстаич го разкри: Иска в националния ни отбор сърбин за 5 милиона евро от Залцбург

7 Dni Bulgaria19.09.2023
Младен-Кръстаич

Селекционерът на националния ни отбор Младен Кръстаич е направил опит да осигури на България сръбски голмайстор. Това съобщи пред БЛИЦ асистентът му Иван Иванов, който е старши треньор на един от фаворитите в Югозападната трета лига Чавдар (Етрополе).

Кръстаич и екипът му провели разговори с Петър Ратков, който обаче отклонил предложението да облече екипа на България. 20-годишният нападател е с български корени. Ратков направи фурор с екипа на Бачка Топола през миналия сезон в Сърбия и последва трансфер в Залцбург за 5 милиона евро.

“Искахме да вземем в националния отбор един сърбин, който е с български корени. Казва се Петър Ратков. Набор 2003 г. е, в момента играе в Залцбург. Това лято направи трансфер за 5 милиона евро. Залцбург го купи от Бачка Топола. Опитахме се да го привлечем, но той си каза, че иска да играе за Сърбия. Там има по-голям шанс да направи кариера”, съобщи Иван Иванов пред БЛИЦ.

“Говорил съм с хора, които са работили с него. Първият му сезон играе, когато е 17-годишен, не вкарва нито един гол. Вторият сезон има 2 гола за около 30 срещи. Ако е българин, още на десетия мач, ако не е вкарал гол, ще го отпратят. И вече в третия си сезон в Бачка Топола вкарва 12-ина гола и следва трансфер за 5 милиона евро в Залцбург. Да, знаем, че сърбите притежават страхотна популярност в мениджърските среди и знаят как да осъществяват големи трансфери, но това е и на база, че умеят да развиват играчите си. И Ратков влиза в първия си мач за Залцбург и веднага вкарва гол”, разказа още асистентът на Младен Кръстаич.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ