Христо Иванов е ку-ку: ДПС ни стабилизират, помагат, без тях няма как! Но не сме коалиция…

7 Dni Bulgaria20.09.2023
христо иванов

Второто четене на конституционните промени в НС ще е прeз декември. Това стана ясно от коментар на съпредседателя на ДБ Христо Иванов в парламентарните кулоари.

„Очакваме на 6 октомври НС да гледа конституционните промени на първо четене. Ще станат известни препоръките на Венецианската комисия. Между първо и второ четене ще ги отразим, следим нещата. На 6-7 декември ще може да преминем следващото четене“, каза той. И обясни, че конституционните промени са били една от причините да бъде създадено това мнозинство. Дали има конституционно мнозинство, ще видим на второто четене, добави Иванов.

„ДПС сами дефинираха своята роля, казаха че подкрепят определени политики. Без тяхната стабилизираща роля в теми, свързани със сигурността, трудно щяхме да се справим. Коалиция с ДПС няма“, отсече двойнствено Иванов след вчерашното признание от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който разкри, че ПП-ДБ и ГЕРБ са реална коалиция и ДПС е част от нея.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ