Ответен удар! Мария Габриел отговори на критиките на Радев, жена не го е унижавала така

payimage-585985

Мария Габриел отговори на критиките на Румен Радев. От САЩ президентът критикува доста остро политиката на България спрямо Австрия и Нидерландия за приемането ни в Шенген.

Той каза, че не вижда да има такава политика и препоръча на премиера да отиде на посещение в Австрия.

Тези критики са неоснователни, има предвидено посещение на премиера в Австрия, но аз смятам, че когато отиваш на посещение, отиваш, когато си близо до резултат. Ние преди това искаме да си свършим работата, отговори Габриел.

Няма ден, няма седмица или среща от дипломатическо до икономическо и институционално ниво, на които да не се повдига темата. Както виждате, не сме се ограничили единствено и само с дипломатически усилия. Мобилизирани са парламентарни делегации, мобилизирани са бизнеса и компаниите, мисля, че това е най-доброто и този въпрос не се решава с една визита, добяви тя, предава Стандарт.

Габриел коментира и оставката на генерал Атанас Атанасов от комисията по „Национална сигурност“.

Той напусна, тъй като смята, че ГЕРБ бави промените в Службите и така ги оставя в ръцете на Румен Радев.

От самото на съставяне на това правителство, сме казали, че ще има диалог и ще се говори открито. Не мисля, че такъв тип обвинения биха могли да бъдат основателни, така че това, което бих искала да видя, е диалогът да продължи. Имаме вече няколко ситуации, в които прибързано се обвинява в забавяне. Всъщност се оказа това, че искаме до такава степен да бъдат изчистени вижданията и да сме сигурни, че се гледа в една посока, и че това, което се прави, не забравяйте, не е за месеци, и това си заслужава наистина да се отнеме малко повече време, заяви Габриел.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ