Докато 5ти месец търка нара в ареста: Съобщиха най-тежката новина на полицая Атанас Коцев

атанас коцев полицай

Благоевградският граничен полицай Атанас Коцев е уволнен, докато е в ареста. Пети месец Коцев е зад решетките за подкуп от 500 Евро, поискани и взети от местен бизнесмен като такса „спокойствие“. Заповедта за прекратяване на трудовото му правоотношение като държавен служител в МВР е издадена от директора на РД „Гранична полициия“ – Смолян, към която е ГПУ – Петрич, в която работеше 40-годишният мл. инспектор Атанас Коцев като водач на автомобил, пише Struma.com.

Причината за уволнението му не е обвинението за подкуп, а влязла в сила 6-месечна условна присъда за ползване на документ с невярно съдържание при регистрация на автомобил пред КАТ. За тази присъда се разбра на 2 май в съдебна зала, когато се гледа мярката за неотклонение на граничния полицай, който бе доведен по спортно облекло и джапанки директно от санданската болница. Атанас Коцев отрече да е получавал подкуп и в съдебна зала заяви, че мрази корумпираните полицаи.

Той бе арестуван при акция на „Вътрешна сигурност“ в Сандански на 29 април след получаване на 500 евро от благоевградски спедитор, който твърди, че ги дал на полицая, за да не бъдат подлагани товарните му автомобили на щателни проверки на ГКПП – Кулата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ