39-годишен задигна 400 лв. от апартамент в Пловдив, вмъкнал се през терасата

Полиция, Крими

39-годишен познайник на полицията осъмна за пореден път в ареста, след като отмъкна портфейл от апартамент в пловдивския кв. „Гагарин“, съобщиха от МВР.

Във вторник в Трето районно управление постъпила информация, че от жилище на първи етаж неизвестен задигнал портмонето с около 400 лева. Той успял да се вмъкне в дома на жертвата си, преминавайки през отворената врата на тераса. На място е извършен оглед, а работата по горещи следи насочила разследващите към 39-годишния криминално проявен и осъждан мъж. Заподозреният е задържан още същия ден. След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство в Районната прокуратура, той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Вчера друг извършител на подобно посегателство се озовал в Четвърто районно управление. Около 9,30 ч. помощ в полицията потърсил столичанин, отседнал в къща за гости в центъра на Пловдив. Той забелязал, че мобилния му телефон е изчезнал от помещение на първи етаж. При последвалата незабавна и реакция на служителите на реда е установен и задържан 44-годишен мъж, също с криминалистични регистрации и присъди. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, намерена и иззета е откраднатата от него вещ. По случая е започнато бързо производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ