Нова атракция на входа на Морската градина във Варна (СНИМКА)

slynchev-chasovnik-morska-gradina-varna-vreme-Copy

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“. Интересната фотоизложба може да бъде разгледана от днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник), от варненци и гости на Варна. Фотоизложбата е посветена на историята на Военноморския музей от основаването му до наши дни. Тази година Музеят отбелязва двоен юбилей – 140 години от създаването на първата музейна сбирка и 100 години от откриването на Морския музей във Варна, което е и поводът за ретроспективната изложба, съобщават от Военноморския музей.

Тя показва емблематични и вълнуващи епизоди от откриването на експозицията в морската столица, както и моменти, които остават паметни за варненци – превръщането на торпедоносеца „Дръзки“ в кораб-музей и поставянето на яхтата „Кор Кароли“ във външната експозиция.

Изложбата проследява отделните етапи от живота на Военноморския музей – съхраняването на реликви, обогатяването и осъвременяването на музейните зали, обособяването на впечатляваща външна експозиция, участието в подводни проучвания и открития, организирането на научни форуми, множество празнични чествания, както и събития, отправени специално към детската публика.

Изложбата може да бъде разгледана до 15 октомври.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ