Спряха правата на плувната легенда Антъни Иванов от Варна за три години

antyni-ivanov-Copy

УС на Българската федерация по плувни спортове взе решението да спре състезателните права на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов за срок от 3 години. Освен това на варненския плувец е наложена и парична глоба в размер на 2000 лв.От Федерацията се обосновават с това, че Антъни Иванов е имал серия медийни изяви, в които, чрез “неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа, както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопингов център”.

УС на БФПС се запозна с всички предоставени изявления на Антъни Иванов и констатира, че Иванов умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели.

“Решението на УС е взето и в съблюдаване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат поведение, съобразено с общоприетите принципи на почтеност, лоялност и отговорност. Те трябва да уважават правилата, достойнството и ценностите на всеки човек. Недопустимо от състезателите е използването на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клевети, в т. ч. и в средствата за масова информация, социалните мрежи и други комуникационни и информационни технологии”, пише още в решението на БФПС.Не закъсня и реакцията на младия варненски плувец:



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ