Пловдивчанка: До кога ще търпим това безобразие – градския транспорт

автобус пловдив

Маршрутът по Линия № 10 в масовия градски транспорт на Пловдив свързва най-общо казано район „Тракия“ с квартал „Христо Смирненски“.

Ето защо „Десятката“ – както пловдивчани я наричат, е важна линия в транспортната схема на града. Всеки, който се качва в автобус във втория по големина град в България, е наясно, че те са като ланшния сняг, обслужващия персонал не стига, шофьорите продават билети, вместо да карата и всички бачкат свръх силите си за обидни възнаграждения.Все още обаче има пловдивчани, които не се примиряват с нещото наречено „градски транспорт“ и изразяват периодично възмущение.

Това писмо пристигна в редакцията на Под тепето снощи. Публикуваме го без редакторска намеса. „Здравейте! Тази вечер ползвах автобус номер 10 на градския транспорт, който е тръгнал от последната спирка в кв. Смирненски около 18:40 в посока Тракия. Докато шофираше, водачът пушеше няколко пъти цигари, при което аз му направих забележки, а той ми отговори “Оплачи се, ако искаш на арменския поп!”. Също така се оплака на негов познат, който също пътуваше, че вече шофирал 17-ти час. Стигайги до спирката на Форума в Тракия, шофьорът каза на всички пътници да слезем, защото отивал на последната спирка, за да си почине малко. Въпросът ми е: до кога ще търпим това безобразие на градския транспорт във втория по големина град – Пловдив, и кой ще ни отговори на въпросите? От кога е позволено да се пуши в градския транспорт, от кога последна спирка на линия 10 е Форум, Тракия?“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ