Антични и средновековни воини посреща днес Сливен

snimka-press-4-1-3800x2534_c

Участниците в Средновековния събор „Помни славата“ ще бъдат представени днес от 17 часа пред сградата на Общината. Те ще пристигнат в характерните облекла на антични и средновековни воини. Групите от различни краища на страната, гости от Румъния и Сърбия ще бъдат посрещнати от общинското ръководство. От площада пред администрацията ще започне живописно шествие по пешеходната зона на града.

На 7 и 8 октомври съборът продължава на терена на Късноантичната и средновековна крепост „Туида“. Жителите и гостите на града ще могат да наблюдават воински турнир, демонстрации на бойни умения. Ще има стрелба с лък. Ще бъдат показани походни жилища, древни занаяти, характерни за тогавашния бит вещи, кухня и др. В събота, 7 октомври, от 19,30 часа на откритата сцена на „Туида“ ще бъде представен историческият спектакъл „Заветът на Кубрат“. Концерт ще изнесат любимите на българската публика изпълнители от Националния фолклорен ансамбъл „Българе“. В края на вечерта ще има огнено шоу.

„Помни славата“ се превърна в запазена марка за Сливен. Събитието се организира за седма поредна година от екипа на „Туида“ и Общината и придобива все по-голяма популярност в страната. В тазгодишното му издание ще се представят близо 250 участници.

Съборът е част от празничната програма на Общината за Димитровден, празника на Сливен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ