Евродепутатът Новаков нарами калашник и призна: Да, истина е. На военна подготовка съм

андрей новаков

Журналистът Красимир Боев ни среща с евродепутата Андрей Новаков. Но не в един политически разговор. Новаков показва танкове, гаубици и рекордно бързо разглобяване на „Калашников“.

Последният месец той не беше в европарламента, а в Доброволния резерв на Българската армия.

„Подготвях се с начална военна подготовка в Шумен, във факултета по артилерия и противовъздушна отбрана. Готвя се за полагане на военна клетва във Велико Търново. Отрази ми се изключително благоприятно”, заяви Новаков

„Никога не съм се чувствал по-добре. Ставането в 5.30, физическата активност ме държат във форма. Аз давам пример, защото служа на България. Чувствам се здрав и много силен“, каза в ефира на Нова телевизия Андрей Новаков. Той каза, че би искал да послужи за пример всеки български мъж да дойде за месеци или за три да мине военна подготовката в казармата.

Той демонстрира как се разглобява автомат „Калашников“. „Много по-лесно се разглобява, отколкото се сглобява“, каза той.

„Когато гласувам в Европарламента, нося отговорност за 507 млн. души как ще живеят. А тук носиш пряка отговорност за другаря ти до теб. Егото ми приключи в момента, когато се наложи да си обръсна брадата и да започна да правя лицеви опори в 5.30 ч. Нагледахме на силно его в политиката“, обясни Андрей Новаков.

„Имаше повдигане на вежди. Питаха кой ме е принудил да го направя. Днес да умреш за страната си изпълва със смисъл живота ти. Дори когато сега го разказвам, ме кара да настръхвам“, призна Новаков.

След като му изтече военната подготовка, той се връща в Европарламента.

„Нядавам се никога да ми се наложи да влизам във война. Аз тук се уча не как да нападам, а да пазя небето на страната си“, обясни Новаков. И каза, че в зарамта най-много му липсва дъщеря му Ема, с която никога досега не се е разделял за толкова дълго време.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ