Извънредно от Бургас: Разбиха мощна международна престъпна група! Арестувани са…

payimage-449151

„Специализираната акция във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група, която се занимава с купуване, регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са предмет на престъпления, бе проведена съвместно от служители на ОД МВР Бургас, Варна и ГДНП.

Тя бе реализирана на територията на Габрово, Варна и Бургас. Бе неутрализирана ОПГ, специализирана в регистрацията и трафикирането на автомобил, които са обект на престъпление, предава Блиц. Задържани са 14 души“, това заяви директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Групата може да бъде определена като международна, тъй като част от автомобилите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на престъпление от държави от Западна Европа. Групата е действала от 2019 година до момента, като са установени 30 автомобила, които са предмет на престъпление“, подчерта той.

„От 14-те задържани лица по Закона на МВР – към момента пет са с повдигнати обвинения за участие в „престъпно сдружение“. Това е тежко умишлено престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години.

Две от лицата, за които е изготвено постановление за привличането им като обвиняеми, към момента се намират извън пределите на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест“, това подчерта прокурор Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ