Подменят тротоарите на бул. „Ал. Стамболийски” само наполовина, другата не е в договора

Screenshot 2023-10-14 at 15.55.50

Ремонтите в Кючука продължават вече няколко месеца, а завършването им остава блян за пловдивчани. Не само че ремонтните дейности се случват бавно, но и некачествено. Подмяната на тротоарите по бул. „Александър Стамболийски” е започната, но ще е наполовина завършена. Ще бъдат сменени само счупените плочки, а останалите няма да бъдат подменени,Абсурдно е новият път да бъде с наполовина сменени тротоарни плочки, а старите отпреди десетки години да останат. От снимките се виждат новите на фона на старите и незапълнени дупки между тях. Освен това отдавна съществуващите са разместени и в покъртителен вид.

Причината е, че в договора на ВиК – Пловдив с „Еко проект Пловдив“ е залегнало възстановяването само на инфраструктурата, която е разкопана – улицата и частичната част от тротоарите.

Положението с тротоарите е същото и на ул. „Петър Стоев”. В началото на улицата е започнало подреждането на тротоарните плочи, но отново редуване на нови със стари. Запълнените дупки между плочите си личат, а със самата гледка на „новия” тротоар и спестените пари за ремонта.

Вместо да са подредени една до друга, което ще струва повече пари, те са оставени поне с по 5 сантиметра луфт. Новите плочи няма да се завържат здрави достатъчно дълго при такова подреждане. Оттам минават коли за паркинг пред блок, а те ще ги разместят.

Ще бъде възпрепятствано движението на пешеходци и най-вече на майки с деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ