Срам и позор! Бандит лъсна в листите на ПП във Вършец. Кирчовците се довериха на крими герой

5

Безспорно най-скандалната личност във Вършец отново иска да стане общински съветник, съобщава BulNews. Живеещите в курортното градче вече са се досетили, че става въпрос за Благовест Христов, популярен в крими средите като Благо Жирафа.

Ако страничен човек чете неговата биография може да остане с впечатлението, че става въпрос за порядъчен бизнесмен, който иска да работи за благото на обществото. Има верига заложни къщи и май спазва данъчното законодателство. Да, ама не!

Хората във Вършец много добре знаят що за стока е 41-годишният Благо Жирафа.
През изминалите години той е бил член на четири партии. Започна с АБВ, после прелетя като пеперудка при ВОЛЯ и след като лудият В.М. се провали, кацна в „Български възход“. И там не му хареса и затова сега яхна ПП. Този впечатляващ рейд сред партиите разочарова обществото и затова коментарите за неговата меркантилност са повече от иронични.
Разбира се, неговото номадство се помни, но това, което искрено възмущава хората, е криминалната му дейност. В заложните къщи той е съдружник със Стефан Културиста, който преди около 4 години бе задържан в акция на ГДБОП като водач на организирана престъпна група за палежи и разпространение на наркотици. Същият е от крими контингента на Враца и в медиите може да се намери доста любопитна информация за неговите подвизи. Няма как единият съдружник да е вакло агънце, а другият вълк!

В крими средите се коментира, че и двамата си докарват допълнителни доходи от „специални операции“, ама не като тази на Путин в Украйна.
Не трябва да се пренебрегва и фактът, че през последните години на Благо Жирафа са му издадени над 20 акта за административни нарушения, което не е добър показател за един почтен бизнесмен.
Това, което обаче, е най-сериозното в живота на Благо Жирафа е предстоящият удар на прокуратурата. Всеки момент държавното обвинение ще го привлече като обвиняем по наказателно дело за хулиганство и побой. Тук нещата са заковани и мърдане няма!

Ако наблюдаващият прокурор успее да му връчи обвинителния акт преди 29 октомври, за избирателите ще е лесно. Просто няма да гласуват за този бандит.
Ако все пак този процес се забави с няколко дни, общинският съвет ще бъде задължен да го изхвърли от списъка със съветници. Така гласовете на тези, които евентуално биха го подкрепили, ще отидат на вятъра.
Затова гражданите на Вършец трябва да проявят мъдрост и на 29 октомври да не хвърлят своя вот в кофата за боклук, а да си изберат читав кандидат, който няма да ги накара да се срамуват.

Нека срамът да остане за ПП, които направиха наивната грешка да се доверят на Благо Жирафа.
Нека избирателите да не позволяват повече на един бандит да зоба от тучната общинска ясла.
Мислете!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ