Възмутена варненка: Паркът на паметника на “Почивка” е обърнат на сметище. Това трябва да спре

kolaj_pametnik_pochivka_bokluci-Copy

В платформата “Твоята Варна +” постъпи сигнал от гражданката Невяна Иванова. Тя е забелязала нерегламентирано сметище на едно от емблематичните места в кв. Бриз – парка около Паметника на Почивка.

В последно време въпросният квартал стана печално известен, както с множеството аварии на главния водопровод, така и с темата за презастрояването му.Според гражданката Невяна Иванова, която всеки ден сутрин и вечер прави своите разходки в парка на Почивка, мястото е превърнато във всичко друго, но и в място за отдих. “Всички се напъват да обясняват колко са важни зелените площи. Толкова са важни, че централната алея на “Паметника” е основен път за новите кооперации, зелените площи са паркинг, а снощи някой направо си е стоварил строителния боклук тук!” – възмущава се будната гражданка.

Както можете да видите на снимките, които Невяна Иванова е изпратила, действително в парка някой е стоварил цял камион с отпадъци. За съжаление, тя не е забелязала самия нарушител, а само резултатите от действията му, които по нейни думи са “обидни, недопустими и безотговорни”.

Според нея такива са и институциите, които трябва да следят за подобни нарушения.

“Ще вкарам цялата си енергия, това да спре! Усещането за беззаконие води до безобразия!” – категорична е Невяна Иванова. Тя се надява Общинска полиция да започне да осъществява по-голям контрол, както и самите хора да проявяват по-голямо гражданско самосъзнание.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ