Депутат на Нинова нахлу в БНТ: Задава се нещо страшно! Да се засили сигурността на България

атанас зафиров

Състоянието на българската енергетика е съществена част от състоянието на българската национална сигурност, няма нищо по-логично от това да я надградим. Това заяви заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Атанас Зафиров в ефира БНТ.

Според него този вот на недоверие може да бъде много успешен, тъй като мотивите са сериозни.

„Надявам се да има вот на недоверие. Такъв беше изразеният ангажимент от страна на ИТН, „Възраждане“ и „БСП за България“. На практика подкрепата на „Възраждане“ се оказа по-скоро декларативна, защото, когато трябваше да се съберат подписите и да ги внесем, всички мотиви бяха съгласувани с тях, тогава се оказа, че „Възраждане“ не искат да се внася преди изборите“, каза Зафиров.

Заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ обясни, че националната сигурност е динамично състояние, което гарантира териториалната цялост, суверенитета и независимостта на страната.

„Аз се надявам да се сформира едно управление, което да бъде адекватно на реалностите в момента, в това число и геополитическите, тъй като сме свидетели на много горещи конфликти, а в същото време изключително неадекватна политика от страна на българското правителство“, допълни той.

Зафиров обясни, че трябва да се наложат нови и по-сериозни мерки, свързани със сигурността на България.

„Задава се много сериозна мигрантска криза с оглед на събитията в Близкия Изток. Това ще окаже силен натиск върху България като гранична страна. Ставаме свидетели как българското правителство не взима никакви мерси за това“, уточни той.

Коментира и темата за неизплатените на „Лукойл“ задължения, което ще наложи увеличението на цените на горивата.

„Повече от ясно е, че тази дерогация ще удари по джоба на всеки българин“, добави Зафиров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ