Мира Радева бясна на кандидатите: Искат ми гласа? Да ходят от врата на врата, какво се правят на велики

мира радева

Социологът Мира Радева направи много остро изказване срещу цялата кампания за местния вот. Тя заяви, че тя отблъсква избирателите. “Едва вчера една партия ми е пуснала листовка в пощенската кутия. А на нея има две снимки. И какво? Карат ме да гласувам по картинка. Напълнили града с билбордове, а какво знаем за тези хора?”, коментира Радева в ефира на Нова.

Тя доста емоционално обясни, че е недопустимо кандидат за кмет да се обявява една седмица преди началото на кампанията.

Според социоложката е необходимо кандидатите да ходят от врата на врата и да се срещат с хората. “Какво ми се правят на толкова велики, нали искат моя глас?”, заяви възмутена Мира Радева.

Тя обясни също, че в тази кампания липсват изследвания на общественото мнение, защото те се поръчват основни от партиите, а те нямат полза да изнасят резултатите. Социоложката критикува медиите, че не поръчват проучвания.

Според Мира Радева големият проблем е, че в кампания за местни избори липсва темата за демографската криза. “И вместо върху поколението, което може да реши тази криза, акцентът пада пак върху по-възрастните, защото те гласуват най-много”, обясни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ