Проф. Мишо Константинов изригна заради изборите. Прочете присъдата

михаил константинов

Коментар от топ специалист пред Блиц за избухналия скандал с машините за гласуване днес.

„Пълна утилизация на машините. Съгласен съм с Делян Пеевски. Заради доклада на ДАНС изборите трябва да бъдат отменени. При такива условия не може да има избори.

Подобна ситуация имаше при Ирландия. Там тогава тотално премахнаха машините. В цял свят машините са премахнати. Брюксел е единственото място в Европа, където са останали, но Брюксел е град“.

Това каза математикът проф. Михаил Константинов по повод избухналия днес скандал с машините за изборите.

„Град Брюксел и 3 села наоколо гласуват с машини. Кое е лошото в машините? Примерът е с Ирландия. Тя е високотехнологична страна, ние може само да ѝ завиждаме. По-добре е от Германия в известен смисъл.

Там си купиха преди няколко години машини, подобни на нашите. Сумата беше грандиозна – 56 милиона лири. Осигуриха си 100% машинно гласуване.

На другата година всички машини бяха унищожени или утилицирани. Дадоха още малко пари, защото това също е скъпо удоволствие. И защо ги унищожиха? Не защото машините се издъниха, а защото обществото изпадна в нашата ситуация. Започнаха спорове – хубаво е с машините, лошо е с машините, дайте машини…

На властите им писана и махнаха машините, защото разделиха обществото. Това руши доверието в изборния процес. Кратко и ясно: Всяко нещо, което повишава доверието в изборния процес е добро и всяко нещо, което намалява доверието в изборния процес е лошо!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ