Такива избори България не помни: МВР на крак, арестувано е цяло семейство за търговия с гласове

одмвр хасково

Трима са задържани днес в димитровградското село Крепост, където в неделя ще има балотаж, по сигнал за търговия с гласове, съобщи директорът на ОДМВР – Хасково Чавдар Георгиев.

Става въпрос за тричленно семейство – мъж на 38 г., жена на 37 г. и 18-годишният им син. Те са били под наблюдение повече от месец и днес с прокуратурата е решено да се извърши физическа проверка, пише haskovo.info.

Има данни, че тримата са участвали, като мъжът е криминално проявен за насилствени действия и наркотици. От полицията казаха, че той бил сочен за местен лидер.

Намерени са тефтер с имена и суми, лаптоп и пушка с неизяснен произход. Списъкът е открит в търговски обект за бързо хранене на семейството.

Според полицията задържаните още не са отговорили дали става въпрос за списък с вересии. В него имало двадесетина имена, като проверката продължава.

Това е третото досъдебно производство в Хасковска област от началото на предизборната кампания, като другите две са преди първия тур. Извършени са и множество проверки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ