Кирил Петков учуден след заплахите: Йоловски е с охрана?! А, не, не съм говорил с него за пари

кирил петков 2

Съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков отрече да е заплашвал министъра на електронното управление Александър Йоловски. В интервю за „Дневник“ той заяви, че това никога не се е случвало и не е разпитван по казуса, след което определи обвиненията по негов адрес като „плоска инсинуация и опит за отвличане на вниманието“.

По повод предстоящия балотаж на местните избори тази неделя Петков заяви, че очаква подкрепа от ГЕРБ за издигнатите за кметове на „Продължаваме промяната – Демократична България“, които са срещу кандидати на други формации.

„Опит за отвличане на вниманието“

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ категорично отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски за обществени поръчки в размер на 600 млн. лв. „Никога не съм говорил с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам идея защо е със засилена охрана“, отговори Петков по повод информацията, че Йоловски и семейството му са получили засилена охрана през последните дни.

Твърди се, че тя е назначена по искане на министъра, след като той е бил разпитан в антикорупционната комисия, където е дал показания за изнудване и отправени заплахи към него и семейството му, свързани с възлагането на обществени поръчки в областта на електронното управление за стотици милиони левове.

Според информация, изнесена в петък (27 октомври, ден преди деня за размисъл) от председателите на парламентарните групи на ГЕРБ Десислава Атанасова и на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов натискът е бил оказван от Кирил Петков и депутата от „Демократична България“ Божидар Божанов. Божанов вече отрече обвиненията и обяви информацията за фалшива. Според Петков обвиненията към него пък са „плоска инсинуация“.

В края на интервюто Петков бе попитан какви са отношенията му със застреляната през август бивша барета Алексей Петров. Петков отрече някога да се е срещал с Петров и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди време в друго свое интервю той потвърди думи на Борисов, според които Петров само е осигурил логистиката, за да могат да се срещнат Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов, за да разговарят за общо управление. Петков отказа да отговаря на въпроси с думите, че това са интриги и че му е омръзнало да се занимава с ченгеджийски номера.

Той отрече и баща му също да се е срещал с Алексей Петров като заявки, че познанството им датира от преди 1994 година по линия на каратето и айкидото. (Петров беше председател на Българската федерация по карате до смъртта си, бел. авт.) По думите му баща му е биолог и няма как да се е намесвал в правенето на правителство.

„Не ни трябва посредник. Ние с Асен Василев сами можем да си вдигнем телефоните на Бойко Борисов“, заяви още Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ