Страх от затваряне заради К-19: Собственици на магазини с алкохол треперят, зареждат хляб

хляб, магазин

Хлябът и сиренето влязоха и в магазините за алкохол. Новата практика е вид застраховка срещу бъдещото затваряне на тези обекти заради разпространение на COVID-19 или други законови промени. “За да не ни затворят по време на пандемията, вкарахме и хранителни продукти“, коментира пред „Телеграф“ управител на една от известните вериги у нас Татяна Попова. Тя потвърди видяното от техен екип в един от обектите, в който до бутилките с алкохол, цигарите, чипсовете, ядките и сладките изделия има витрини с кисело мляко, пакетирано сирене, кашкавал, испански колбас, хляб, компоти, кисели краставички, салам, захар, олио, лютеница дори и риба тон.

Сигурност
Тази промяна ни гарантира, че няма да ни затворят, защото иначе трябва да направят това и с големите хранителни магазини, твърди Попова и добави, че се е наложило да направи смяна на статута на търговските й обекти. „Регистрирах се в БАБХ като магазин за хранителни стоки. Минаха и ни провериха и ни издадоха разрешителните“, каза тя. Управителят добави, че допълнително е инвестирал средства и в закупуването на хладилни витрини и два хладилни буса, които са й стрували около 200 хил. лева.

Асортимент
Татяна Попова посочи, че доста добре вървят продажбите на млякото. „Според мен продаваме добре“, каза тя. Попова обясни, че сиренето й е от големи и известни компании. „Имам обособен ъгъл. Нямам 15 вида лютеница, има два, имам един вид олио. Просто това, което според мен се купува най-много от българина“, заяви управителят. Въпреки промяната тя е категорична, че алкохолът е по-оборотен и повече върви. И все пак Попова е готова да разшири асортимента с наденица и кренвирши, но само ако попадне на качествени такива. „Ако намеря колбаси от по-хубаво месо, бих ги вкарала, но за 3 години никъде не намирам такива“, коментира тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ