,,Не разбираха какво им говорим, едва усмирихме жената“: Шофьор заплаши с пистолет полицаи след катастрофа

полицаи

Пиян 24-годишен неправоспособен шофьор е насочил пистолет към полицаи, дошли да му помогнат, след като самокатастрофирал. Пробата му за алкохол е отчела почти 2 промила, разказва Нова Телевизия.

С него в колата е пътувала жена, тя също е била неадекватна, категорични са полицаите. И дори се е опитала да скъса пагона на един от служителите на реда.

Случаят се разиграва на пътя между Монтана и Берковица, близо до разклона за село Комарево. Полицаите били тръгнали по сигнал за семеен скандал в село Боровци, когато видели катастрофата и спрели.

„Забелязахме следи от ПТП. Продължихме и видяхме самокатастрофирал автомобил. Спряхме, за да извършим проверка. Установихме в автомобила мъж и жена“, заяви младши автоконтрольор Илиян Илиев.

Зад волана бил 24-годишният мъж от София, а до него 20-годишната жена от Берковица.

„Пътничката слезе и започна да се държи грубо и арогантно. И двамата бяха във видимо нетрезво състояние. Шофьорът не слезе, но крещеше отвътре. Пътничката залитна и щеше да падне на пътното платно. Опитах се да я усмиря“, разказа Илиев.

„Не разбираха какво им говорим, бяха страшно неадекватни, не искаха да окажат съдействие“, заяви Емил Соколов.

Шофьорът отказал да даде документите си. През това време полицаите видели, че има пистолет. Пътничката отново тръгнала да слиза от колата. Единият полицай се опитал да я задържи, за да не излезе на пътното платно.

„В този момент чух: „Ей сега ще видите какво ще стане, сега ще ви дам пистолет“. В този момент шофьорът слезе и извади пистолета. Аз го изблъсках, пистолетът падна на пътното платно“, разказа Илиев.

След това полицаите задържали мъжа и жената.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ