Куриоз! Издирват Брендо в цял свят, а той с куче и по анцуг рови за трюфели във Врачанско

Ивелин Банев - Брендо

Издирваният по цял свят Евелин Банев-Брендо е в България или поне е бил у нас през пролетта.

Поне два факта говорят за това. Първият е пълномощното на адвокат Силвия Найденова, която го представлява в Софийския градски съд по молбата му България да приеме за изпълнение и присъдите му в Италия и Румъния.

Вторият е разказът на кмета на село Тлачене Тошко Сашов, който е заверил подписа на Брендо на пълномощното за адвокат Найденова. Кметовете на малки населени места имат право да действат като нотариуси в определени случаи.

“Беше един ден в началото на пролетта. Към края на работния ден дойдоха мъже – с анцузи и куче. Казаха, че са ходили за трюфели, но поискаха да си направят пълномощно, защото им трябвало. Гледах му личната карта, подписа се пред мен, но нищо не знам за този господин, после научих. Няма как да го познавам. В документите му не пише “Брендо”, разказа кметът Тошко Сашов за случката. Той няма как да провери дали някой е издирван, а само удостоверява подписи със своя, както и с печат на кметството. За да докаже самоличността си, Банев е използвал българската си лична карта. Документът е издаден през 2016 г. и още е валиден, показа проверка на “24 часа”.

Евелин Банев е известен с това, че ползва много паспорти при пътуванията си по света, а за последно през 2021 г. имаше украинско гражданство.

Всъщност с пълномощното, издадено от него, адвокат Силвия Найденова внася молба в Софийския градски съд от името на Евелин Банев за приемане на присъдите му от Италия и Румъния. Той има и от България, а тук магистратите трябва да ги кумулират и да ги приведат в изпълнение, за да влезе в затвора.

Последното разпореждане за отказ от образуване на дело е от понеделник.

В него пише, че копието от пълномощното на адвокат Найденова не е от кочан, но все пак е прието от съда. Тя е приложила и копието от личната карта на Евелин Банев. По случая е била извършена проверка, става ясно от разпореждането на съдия Николай Младенов. Заключението от нея е ясно – Брендо не е на адреса му в София и няма данни да е в България. Справките на МВР и прокуратурата показват, че от издирването му няма резултат.

“Идваха от полицията по случая. И от Враца, и от София. Давах показания, взеха материали от кметството. Аз съм си свършил работата”, категоричен е кметът на Тлачене Тошко Сашов. Казва още, че Евелин Банев не е от селото, няма роднини или адрес там.

Остава загадка защо Брендо е избрал точно китното селце между Враца и Бяла Слатина за заверка на пълномощното, след като живее в София, където има над 100 нотариуси, които също няма как да проверят дали е обявен за издирване. Евелин Банев е единственият българин от високите нива в подземния свят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ