Битият и починал след купон към бившата си: Звънни ми утре и ако не ти вдигна, значи съм умрял

3bb09497cb13861b2f51f4f2cc349a9b
румян

Излязоха ужасяващи подробности около случая с мъжа, който почина няколко дни, след като бе бит на купон във Вършец. Случката се разигра в нощта на 28 срещу 29 октомври, пише BulNews.

В редакцията на агенцията пристигна Елена Давидова – бившата жена на пребития Румян Николов и майка на 7-годишното им момченце. Тя пожела разкаже подробности около случая, след който няколко дни по-късно бившият ѝ приятел почина.

Елена и Румян не са заедно от около 5 години. Детето живее при баща си във Вършец, но двамата поддържали нормални приятелски отношения. Жената разказа пред репортер, че за последно чула бившия си мъж в деня преди да почине – 1 ноември. По нейни думи той ѝ разказал всичко за нощта, в която бил бит, но чак след като тя му казала, че знае за сбиването. Преди това Румян ѝ казал, че е ударен от друг предмет. Той държал Елена в течение и за състоянието му.

Вечерта на 28 октомври група от няколко човека се била събрала в дома на един от приятелите на Румян. Компанията се забавлявала, като малко по-късно, по думи на Елена, към нея си присъединили Х. Я. и неговата приятелка Д. Според разказа на жената, двойката, която дошла към края на купона, има „цветуща“ репутация в курортния град – двамата често използват забранени субстанции и алкохол, като се стига и да се бият помежду си, но това не учудва никой от техните приятели и познати.

По думи на Елена, малко след полунощ, Д. искала да седне до друго момиче, и минавайки покрай масата, през седящите край нея хора, стигнала до едно от момчетата К., когато започнала да крещи, че той я опипва. Д. попитала Х. няма ли да я защити, при което приятелят ѝ станал и между него и К. избухнал скандал. Домакинът на къщата извел момчето, което уж обарало жената Д., а Румян пък спрял приятелят ѝ Х., за да приключи скандалът. Докато обаче Румян държал мъжа Х., същият го ударил и двамата паднали на земята. Х. ударил пак Румян, за да се измъкне от захвата му и станал. Според разказа на всички свидетели и на Елена, Рижко, както всички наричат Румян, изгубил съзнание, и минути по-късно главата му посиняла. Малко след това Рижко се освестил, страстите се охладили и всички си тръгнали.

Според Елена, Х. и жена му отишли да довършат партито си в дома им, като към него се присъединили и други хора. По нейни думи на сутринта Х. бил в кварталния магазин и разказал на баща ѝ, че е бил бившия му зет, като сякаш бил въодушевен от стореното. Според бившата жена на Румян, самият Х. се хвалел напред-назад, че е „счупил носа на Рижко“, а след като мъжът починал, започнал да звъни наред на свои познати и приятели, за да не казват те какво им е разказвал той. Точно обратното – след като Румян починал Х. разказвал, че Рижко е паднал на главата си.

Елена разказа още, че научила за боя от баща ѝ, малко след като той разговарял с Х. пред магазинчето. Разтревожена, жената се обадила на Румян, за да го попита какво се е случило, а той ѝ разказал, че е посинен и подут, но не помни нищо.

„Първо ми каза „падна ми цигла на главата“, после тухла, а след това ми каза, че от капки за очи така му се е получило. Впоследствие аз му казах, че знам за това сбиване, че баща ми ми е казал и тогава той ми разказа ситуацията от вечерта – кой къде е искал да седне, защо са се скарали. Вече след като е станал самият бой, той не е сигурен и ми каза, „може и да съм си ударил главата, може и Х. да ме е ударил, аз нищо не помня оттогава“. След самият удар, като е изпаднал в безсъзнание, му се губят последните случки“, разказва ужасената жена.
„Не знам дали е заплашван да не каже какво е станало или говореше така от сътресението, което може би е получил“, допълни Елена.

На 30 октомври мъжът потърсил лекарска помощ, но не бил хоспитализиран и се прибрал у дома.
„Не знам защо не е настанен в болница, след като видимо беше обезобразен. Устата му беше изкривена, имаше голям оток на едното око, което според всички нормални хора, които са го видели, не е вследствие само на падането“, категорична е Елена.

„Разговарях за последен път с Румян в деня преди да почине и звучеше адекватен, говореше ясно и разбираемо. Тогава ми каза „Звънни ми утре и ако не ти вдигна телефона, значи съм умрял“, което така и стана“, разказва през сълзи Елена.

Тя е майка на 7-годишно момче, на което не знае как да обясни, че баща му е починал и няма време да бъде до него, защото е принудена да ходи по полиция и прокуратура, тъй като се притеснява, че случаят ще бъде потулен и няма да стане ясна истинската причина за смъртта на Румян Николов.

По нейни думи всички присъстващи на партито са дали показания и разказват по един и същи начин случилото се в онази нощ, като само жената Д. – приятелката на Х., заради която станал скандалът, отказва да говори.
Според разказа на Елена, Х. Я. е криминално проявен и много добре познат на полицията във Вършец, но досега не е имал каквито и да е пререкания с починалия Румян.

По думи на Елена, все още в двора на къщата, където е било партито тогава, не е направен оглед. Тя разказа, че е снимала с телефона си следите от кръв, които са там, но вече не се виждат толкова ясно заради дъжда, който паднал дни след злощастната вечер.

Бившата жена на Рижко разказа, че след като той починал, Х. се свързал по телефона със сегашния ѝ приятел, при когото тя отскоро живее в Германия. По нейни думи Х. се обадил с видео в месинджър на мъжа ѝ и започнал да говори за случилото се, без да знае, че тя също е в стаята и прави видео, което може да чуете по-долу. На записа се чува как Х. казва на приятеля на Елена, че трябва да черпи, че „Рижо е умрЕл“, а в отговор мъжът на жената отвръща, че Румян не му е пречил. Чува се и как мъжът на Елена се вайка за случилото се, а Х. казва „Кой, кво си поръча – чао“, „Не съм пребил никой. Рижо тръгна да ни развардва и си падна на главата и т’ва беше“, „Нека си умре, като не е добре с главата, я кво да му напра’а, бачи“, „И я ми е тъпо, ама шанс“.
Приятелят на Елена пита Х. „какво става“, като на въпроса Х. му отговаря „С Д. си ядем и си пием… всичко ни е екстра“. От видеото се чува и как жената на Х. разказва, че са си приготвили вечеря, когато телефонът му звъннал и му съобщили за смъртта на Румян, като с новината му „е*али майката“. Докато мъжът на Елена казва, че тя се притеснява за детето, жената от видеото коментира случилото се с „Дойде ѝ екстра на нея, тамън мо’е да си го прибере. Айде па ти“.

„Потресена съм от това, което се е случило. Мислех, че Х. ще ни потърси и ще каже, че са се сдърпали, но че в никакъв случай не е било с цел да пребие Румян, а той се хвали напред-назад, че му е счупил носа и коментират, че трябва да съм доволна, тъй като няма да имам проблеми с детето ми. Не знам защо това се говори, при положение, че аз никога не съм имала проблеми със семейството на бившия ми мъж, както и разногласия с тях по повод отглеждането на сина ни“, категорична е жената.

„Няма да оставя случая така и ще направя каквото трябва, за да се разбере истинската причина за смъртта на Румян. Не мисля, че човек може да бъде толкова обезобразен от едно просто падане, както твърди Х.“, смята Елена.

„Преди няколко седмици, в края на септември, разбрахме, че Х. е пребил момиче от село край Вършец. В града се говори, че е било с подобни рани по лицето, като тези на Рижко. След като излязло от болницата обаче никой нищо не знае за него и никой повече не го е видял. Хората коментират, че най-вероятно тя е заминала за Испания, тъй като се била изплашила от тази случка и решила да се скрие там“, разказа още Елена.
По нейни думи, на тялото на починалия Румян е направена аутопсия, като предстои скоро резултатите от нея да станат готови.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ