Разследват последните 3г работа на прокурора, пуснал убиеца на Ферарио Спасов: Притеснявам се

payimage-606581

Проверяват последните 3 години работа на Йордан Кожухар, прокурора, пуснал шофьора, обвинен в смъртта на Ферарио Спасов.

„Няма как да не се притеснявам, но ще си нося отговорността“, обясни магистратът, който видимо беше доста притеснен, пише 24 часа.

Той на няколко пъти повтори, че е възможно да се е предоверил на разследващите относно информацията за личността на Начо Панталеев. До момента експертизата за превишена скорост не е готова, затова младият мъж е обвиняем, че допуснал загуба на контрол и е шофирал по начин, който не е съобразен с климатичните условия.

Делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, който загина на пътя София – Варна в събота няма да се води от Окръжната прокуратура във Велико Търново. За това наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров е бил уведомен от главния прокурор Борислав Сарафов.

В 12 час днес Кожухаров беше повикан на разговор със Сарафов. Срещата между двамата продължи около 20 минути. Причината е, че вчера Йордан Кожухаров пусна срещу подписка Начо Панталеев от Лясковец, който в събота помля автомобила на футболния треньор.

След разговора Кожухаров разказа, че преди да определи своята мярка три пъти е попитал разследващия какво има за Начо Панталеев, а той му отговорил – нищо.

В същото време във фейсбук се разпространяват клипове, че младият мъж е шофирал и преди с бясна скорост като дори стигал до 200 километра в час. Според Кожухаров обаче това не можело да се приеме за доказателство, защото на тези клипове не се разбира кой всъщност кара колата.

Сарафов изложил становището си пред Кожухаров, който пък му разказал какви са събраните до момента доказателства. Според главния прокурор е трябвало да се определи парична гаранция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ