Така не се е унижавал! Денков на колене пред ГЕРБ заради бюджета: Имаме нужда вас

payimage-596462

Няма непреодолими противоречия, просто трябва да се формулират различията, така че бюджетът да бъде приемлив и за ГЕРБ, защото имаме нужда от тяхната подкрепа. Това каза премиерът Николай Денков след края на разискванията по вота на недоверие, предава Нова.

Според Денков подходът на Асен Василев е различен от „постната пица”. „Философията на министъра на финансите е ясни политики за финансиране, ясни очаквани резултати и осигуряване на средства за политиките. Бюджетите са напрегнати, но реалистични”, коментира министър-председателят.

Що се отнася до местната власт и репликата на Бойко Борисов, който съобщи, че Кирил Петков му казал в навечерието на изборите, че ако Васил Терзиев не бъде избран за кмет на София, правителството ще падне, Денков каза, че научил от медиите.

„Намирам за нормално да се търси подкрепа, защото в София бяха очертани два доста различни възгледа за политическо развитие за управлението на града. В този смисъл, няма съмнение, че сме много по-близки с ГЕРБ, отколкото с Ваня Григорова. В миналото Народно събрание ние затворихме една възможност и трябваше да минем през още едни избори. Така че не трябва да се прибързва с изводите. Такъв беше и съветът ми към Васил Терзиев”, подчерта премиерът.

„Не очаквам да има проблеми при гласуването на вота на недоверие”, каза още Денков, отбелязвайки, че процедурата е просто начин за опозицията да говори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ