Димитров форсира „Голямоконарско шосе“, до Нова година пускат първият участък

Image_16237564_40_0

По-експедитивно настоя да се работи по разширението на „Голямоконарско шосе“ кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той посети обекта заедно с шефа на областното пътно управление Петър Попов, зам.-областния управител Атанас Ташков и представителя на фирмата изпълнител Паун Иванов.

„До Нова година първият участък от източното платно ще е готов“, увери инж. Иванов. Отсечката се простира от кръстовището на бул. „Дунав“ до Хладилника. Тя е дълга 1440 метра. За нея има осигурено финансиране.

„Днес започна полагането на първия асфалт. Ще ви информирам за всеки ремонт и за конкретните срокове“, увери Костадин Димитров.

Според инж. Иванов трябва да се положат всички пластове, без износващия, за да се пусне движението в източното платно. То ще е двупосочно.

Изпълнителят пожела „здраве, хубаво време и пари“. Костадин Димитров обеща да търси финансиране за следващия етап от проекта.

Старт на разширението на „Голямоконарско шосе“ даде на 7 април т.г. предишният кмет Здравко Димитров. „Отдавна трябваше да се направи но Господ е решил аз да го започна“, заяви тогава Зико.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ