Пребитата с метален прът Стефка Терзийска: Пуснаха изверга след 24ч. Нещо по-жестоко ли да очаквам?

стефка терзийска

След жесток побой с метален прът, над жена от Благоевград, Стефка Терзийска продължава да живее в страх. Тя беше нападната в началото на октомври, посред бял ден, пред дома й, в центъра на града.

За поръчител на покушението Стефка обвинява бившият си съпруг – гръцкия бизнесмен Йоанис Козас, който пък преди седмица беше задържан за шофиране под въздействие на наркотици, а в дома му откриха оръжия и над 3000 бойни патрони.

„След ареста му бяхме обнадеждени, че започват да случват някакви неща и се взимат мерки срещу този човек. Но след по-малко от 24 часа е пусна на свобода“, каза Стефка nо БТВ

„Това за нас бе огромен шок. Трябва да очакваме да извърши нещо още по-жестоко спрямо нас ли? От къде да знаем, че той няма още оръжия, които не са намерени и не може да дойде да ни застреля? Страхът за нас се увеличи още повече“, посочи тя.

По думите й притесненията им във връзка с разследването са, защото нямат никаква информация и че не е извикана на допълнителен разпит след този в болницата след побоя.

По думите му това, че не са ги викали на разпит било, защото баща му винаги имал връзки с полицията на високи нива в Благоевград и София. „Надявам се да не е това, но месеци половина след инцидента на майка ми не е назначена съдебномедицинска експертиза“, каза синът й Костя Козас.

„Притеснявам се, че може да му дадат условна присъда. Нормално е да е вдигнал кръвни при обиска, но документите, които представя за здравословното си състояние са неверни. Той ходи на изследвания в Америка там доказаха, че той няма рак, както той твърди. Това не е основателна причина да не му бъдат повдигнати обвинения и да не бъде съден“, посочи Стефка.

„Преди две години подадох жалба срещу него, защото в момент на афект той извади оръжие и го насочи срещу мен. Подадох жалба, но нищо не се случи. Нямало основателна причина за издаването на ограничителна заповед“, каза Костя.

„Надявам се, че институциите работят и са го притиснали до стената. Но това значи, че той е притеснен, а когато той е притеснен и ние сме притеснени“, посочи той пред бТВ.

„По всичко си личи, че се прикриват извършените от него деяния“, категоричен бе синът на пострадалата. В началото на декември се готви нов голям протест в нейна подкрепа, който ще цели да събуди институциите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ