Ето я най-тежката българка, Деси е над 200 кг. Певецът Росен й подаде ръка: Няма да я оставя!

Image_16310342_40_0

Над 200 килограма! Това е присъдата на най-тежката българка! 34-годишната Десислава от Ловеч е затворник не просто на дома си, а на собственото си тяло, пише „България Днес“. Кантарът отчита до 180 кг, но в момента, в който Деси се качи на него, машината превърта и не може да измери реалното й тегло.

„Не мога да се усетя точно колко съм тежка, но е над 200 кг – гаранция“, признава младата жена.

Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Десислава получава паник атаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат – не може да се храни и изпитва нечовешки болки всяка вечер. Не може да спи по гръб – задушава се. Всички тези неща трудно запазват психиката й здрава, но Деси стиска зъби и опитва да изплува на повърхността.

Животът на борбеното момиче се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова злополука. Във фабриката, в която работи, мотокар минава през крака й и го смачква до неузнаваемост – чупи пръсти и раздробява стъпалото й. Следват болници, операции, присаждане на кожа, гангрена. Периодът е много труден за семейството, но те успяват да се съберат. Точно в този момент родителят на Деси получава инсулт. Сърце не дава на младото момиче да остави майка си и в този момент застава неотлъчно до нея.

Увлечена в грижи, нерви и притеснения, Деси ограничава движението си. Започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не позволява на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крака. Изпада в тежко състояние, физическо и психическо. Отритната е и забравена е от всичките й познати. Към момента вече има и рани от залежаване.

„Никога не съм била фиданка, но и никога не съм се докарвала до такова състояние – да не мога да дишам“, споделя 34-годишната жена.

Десислава има баща, който се опитва да им помага, но самият той е възрастен и без постоянна работа. Работи където и каквото има. Деси няма и здравни осигуровки, затова от години не се е преглеждала. Семейството тегли бързи кредити, за да свържат двата края през годините, но не могат да ги изплатят и запорират сметките им.

Десислава има огромно желание да оправи живота си и отново да поеме по своя път. Наскоро за нея се появява светлина в тунела.

Певецът Росен Янчев попада на историята й и отваря сърцето си. Самият изпълнител открива прилики в житейските им пътища, което го кара да протегне ръка към безпомощната девойка.

„Деси ме трогна с историята си! Имаме много сродни неща в нашите животи. Напомни ми и за Христина, на която много исках да помогна. За жалост Хриси издъхна, преди това да се случи. Загубихме един човек, който трябваше да получи шанс за живот, но беше изоставен и изхвърлен от здравеопазване, институции, държава, всичко. Изживях го тежко и емоционално“, споделя пред вестника Росен, който пое разноските за операция на 300-килограмовата Христина Секулова, но момичето не успя да дочака спасението .

Сега тази интервенция в Турция ще бъде за Десислава. Росен е категоричен, че няма да я остави сама в тази борба. Самият той премина през подобен кошмар, но със силната си воля и упоритост успя да свали над 100 кг и да хване живота си в ръце.

Последните няколко години Янчев се опитва да помогне на хора, изпаднали в неговото положение, като разчисти трънливия път, през който трябва да премине всеки един от тях.

„Основах проекта MyChange Bulgaria, в който съм събрал най-добрите специалисти от големи болници в Турция и Германия. Включват се и хора, които направиха промяната заедно с мен, за да вдъхнат кураж и подкрепа. Помагаме чисто медиаторски на хората да намерят най-доброто решение за себе си“, разкрива добродетелят.

Росен вече е поел изследванията на Деси, за да се установи какво е клиничното й здраве. Операцията за намаляване на теглото е насрочена за 23 януари 2024 г. в Истанбул.

„Това е само началото. Лично ще присъствам! Седмица преди това и на мен ми предстои поредна операция, свързана с моята промяна, защото аз все още се боря. Вече се срещнах с Деси. В началото беше притеснена, после се развълнува“, разказва емоционално Росен.

Десислава ще има нужда и от стоматологична помощ. Семейството търси и енергоспестяващ уред за отопление, за да имат на какво да се топлят в предстоящата зима. Търсят се дрехи, размер 4-5 пъти XL, панталони – 5-6 пъти ХL. Обувки 42 номер. Необходими са им всякакви хигиенни материали. Всеки, който желае да помогне, трябва да се свърже с фондация „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“, които също са се ангажирали със случая на Десислава, може да го направи на 0893/025-067 или да дари на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка – 10

PayPal: [email protected]



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ