Андре Токев: Вразумих се, преживях катарзис зад решетките! Всеки трябва да си понесе последиците

андре токев

„Когато започнах да готвя за 300 човека в затвора, това ме върна в годините, в който бях стажант. Тогава готвехме в тези стари фурни и големи тави. Отново бе предизвикателство да направиш нещо от нищо, тоест от малко продукти да сготвиш нещо добро, нещо хубаво и качествено.“ Това разказа шеф Андре Токев в ефира на БНТ.

Топ готвачът беше осъден на 7 месеца затвор заради шофиране след употреба на алкохол за пореден път, но излежа малко над 5 месеца – 161 дни Токев бе в затвора лек режим в Казичене.

Дните, прекарани от шеф Андре Токев в затвора започват да избледняват в паметта му. Токев не ги помни вече всичките, но някои от спомените ще носи цял живот.

„Започваш да забравяш. За мен хората в затвора, на първо място са хора. Всеки има своите проблеми. Не ме интересуваше много кой за какво лежи. Имах много приятни разговори с някои от тях, които лежаха заедно с мен. По едно време разбираш този човек, с когото досега си говорил, че лежи за еди какво си. Тогава оставаш напълно шокиран. Виждаш, че този затворник има две страни. Хората, с които комуникирах в „колежа“ ( визирайки затвора – б.а.) бяха готини, много интересни. Позитивната страна на затворниците, с нея се запознах, а негативната им страна не искам да я познавам.“, спомня си времето в кауша Токев.

„След случилото се, хората ми стискат ръката затова, че съм осъзнал грешката си. Казват ми „направи това, което трябваше да направиш“, подкрепят ме, за което съм им благодарен“, споделя звездата от малкия екран.

„Човек, когато сгафи, трябва да си понесе последиците. На мен това ми подейства позитивно и очевидно мнението на хората за мен не се е променило. Отсеях някои от тези, които ми се писаха за приятели, защото в такива ситуации много неща му стават ясни на човек, както са самия него, така и за хора от обкръжението му.“, разказва Токев за някои от перипетии си след присъдата си.

В крайна сметка прецених, че е по-важно да имам време за семейството си и за близките ми, приятелите ми. Затова и затворих повече от ресторантите си. Оставих си един ресторант и така съм по-фокусиран, както върху работата, така и върху важните неща в живота. Това се случи след като ме пуснаха от затвора. Времето прекарано там ми даде яснота и катарзис, подейства ми положително в много аспекти.“, чувства се като нов човек готвачът и смята, че случилото се с него е повлияло позитивно и на негови близки.

„Много мои приятели ми се хвалят, че си поръчват таксита, ако са пили или си оставят колите си, и се прибират пеша. Имам чувството, че може и да съм вразумил някои хора, че съм им помогнал. Дано това е така, защото аз се вразумих.“, категоричен е бившият водещ на предаването „Мастършеф“ пред Георги Любенов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ