Райчев свали от облаците ПП-ДБ: Без Борисов и Пеевски сглобката е умряла! Бойко е силен и свободен

андрей райчев

Въпрос само на ГЕРБ и ДПС е да се разглоби сглобката преди ротацията – тя е умряла, ако Борисов и Пеевски решат да оттеглят подкрепата си. Така социологът Андрей Райчев коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова нюз шансовете на управляващите да изкарат до ротацията през март и евентуално след нея.

Етнически българин начело на ДПС наистина е оригинално, екзотичо решение, оцени той очаквания избор на Делян Пеевски за партиен председател.

ДПС постигна много – имат министри, влияние, реално участва в управлението, смята социологът, като визира конкретно министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Или ще защитят завоеванието си, или ще почнат на нов лист. Отговора никой не знае, трябва да мине конференицята им през февруари, добави Райчев.

Човек, който смята да вземе властта, е естествено да казва „най-доброто предстои“, разтълкува той многозначителната реплика на Пеевски, произнесена след провала на втория вот на недоверие в отговор на въпроса от медиите оправиха ли се нещата в сглобката.

Но най-важното е какво мисли Борисов – дали да продължи тази агония на управление с ПП. Цената е загниване на неговата партия, мрънкането на хората в ГЕРБ, макар цената да е по-малка от тази, която плаща ПП, посочи Райчев. Борисов е силен и свободен, когато сам си гради образа, той го вижда, като ходи по бензиностанциите и тогава ще разбере дали е прекалил.

Обмислям вероятността Борисов да не поиска Габриел да поеме кабинета след ротацията, заяви Райчев. Защо да поема отговорност за нещо, което се проваля, аргументира се той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ