Спасение в снежния капан: Транспортираха с високопроходима техника мъж на хемодиализа до болницата

payimage-512055

Мъж на хемодиализа от село Змейно е транспортиран до болницата в Търговище след намесата на високопроходима техника на пожарната. В операцията по прокарването на път до населеното място са участвали екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Омуртаг и на Община Омуртаг, информират от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Заради паднали на път от село Змейно за град Омуртаг дървета и клони, в комбинация със снежните преспи, достъпът до селото е бил невъзможен.

Екипът се е придвижил дотам с високопроходима техника на пожарната и след като пътят е бил отворен със специализирана техника на поддържаща пътищата фирма, хората от екипа са отстранили и нарязали множество паднали дървета и клони, поясни говорителят на дирекцията Ани Кръстева. Това е направило възможно от селото да бъде изведен човек, нуждаещ се от хемодиализа, който е бил транспортиран до Многопрофилната болница за активно лечение -Търговище.

Екипът на пожарната служба е разчистил също дървета и клони по пътя до съседното село Птичево, достъпът на моторни превозни средства до което преди това също е бил блокиран.

В община Омуртаг, заради усложнена обстановка след падналия обилен сняг и разразилите си виелици, в неделя привечер бе обявено бедствено положение за 48 часа, които изтичат днес, пише DarikNews.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ