Набедените съученички на Миляна проговориха: Жертвите сме ние, майка й ни заплашва с убийство

170178430847815

Репортер на Флагман.бг се срещна с двете момичета, за които се твърди, че са тормозили с години своя съученичка в СУ „Константин Петканов“ в ж. к. „Меден рудник“. Кой лъже и кой казва истината – медията публикува версията на така наречените адреналинки, които не желаят да застанат с лицата си, а това е тяхно право. Те обаче са категорични, че искат да се знае каква е тяхната версия, а съучениците им и хората, които ги познават и трите с Миляна, могат да я потвърдят.

И двете млади дами са с инициали А. Я. и са толкова еднакви, че може би единствено майка им успява да ги различи веднага. Ето какво казаха те пред репортер:

„Ние искаме да говорим, но никой журналист нас не ни потърси. В случая, за който Миляна казва, че са я причаквали пред блока ѝ – ние изобщо не сме замесени. Други две момичета я помолиха да излезе да поговорят и имаше адекватна причина за това, тогава ние видяхме всичко, защото изпращахме наша приятелка до тях с колата на сестра ми. Миляна скочи и нападна едното момиче пред очите ни.

Всичко това се случи в четвъртък пред блока ѝ. След това вчера, в понеделник, отидохме на училище и дори на камерите се видя, че ние нямаме абсолютно никаква комуникация с нея. Ако питате всеки един от нашите съученици, никой няма да Ви каже добро за нея. Тя постоянно се забърква в интриги, лъже и създава конфликти, след което сама си търси боя.

Реално обаче никой никога нея не я е бил. Тя сама казва, че майка ѝ я тормози вкъщи. За мен тя сама търси внимание от родителите си и набеждава нас и други момичета. Може да попитате цялото училище – никой няма проблем с нас. Да, не сме от най-кротките в часовете, това го признаваме.

Тормозът, за който тя говори, не е от две, а от три години, когато имахме малък конфликт, защото бившият ѝ приятел ме харесваше. Тогава тя реши, че ще подаде жалба за това, че не ѝ обръща внимание, а харесва мен.

Сега пусна жалба, а жертвите сме ние.

Майка ѝ работи с деца в детската градина до училището. Пред камерите се видя обаче как тя идва в училище и напада сестра ми със заплахи „ще ви смачкам, ще ви убия“. Това се случи вчера през деня в училище и ако заместник-директорът Калин Добрев и нашата класна Калина Милчева не я бяха хванали, тя щеше да удари сестра ми. Това всичко се видя на камерите.

Ние имахме забрана да излизаме от училището, защото сме били застрашени. В момента се страхуваме да отидем на училище, защото майка им може да ни причака някъде и да изпълни заканите си.

Нейната майка нито пожела да говори с нашите родители, бяхме предложили още майка ѝ да присъства в разговор между нас и да си оправим трите отношенията. До вчера Миляна идваше и постоянно търсеше мен и сестра ми. Ние си бяхме приятелки. Но един ден на нас ни се предостави запис, в който тя говори за мен и сестра ми, тогава ѝ казахме, че не искаме да имаме контакт с нея, щом постъпва толкова неблагодарно.

Обидите, които прочетохте в ефира, не са от нас, а от други момичета.

Има мъж, който е семеен приятел на баща ѝ. Той каза следното: „накрая ще вляза в това училище и на всички ще ви скъсам главите, ще ви смачкам.“

Майка ѝ не присъстваше по време на конфликта пред блока, за който в началото разказах, но после тръгна нападателно към мен и сестра ми. Техният приятел тогава я хвана и ѝ каза: „Соня, момичетата сега дойдоха, нямат вина за нищо.“

Тя започна да говори как иска дъщеря ѝ да има нашия характер и питаше защо все проблемът е в нея. В цялото училище ние нямаме конфликт с абсолютно никого. Миляна очевидно обаче има проблем с нас и го прави за внимание.

Директорът сутринта не каза за това, че спираше лично майката на Миляна, която скочи на сестра ми, защото неговият заместник ѝ е семеен приятел. Опита се да отрече и пред полицаите, да скрие записите от камерите, в който майката напада сестра ми, но в крайна сметка полицаите иззеха всичко. След което ние пуснахме жалба срещу майката.

Мисля, че в този случай не тя, а ние сме жертвите. Тази жена работи с малки деца и за нея ние също сме деца и няма право да идва в училище да напада. Всичко, което казаха тази сутрин, е лъжа.

Нас ние страх в момента да отидем на училище заради заплахите на майката. Нашата пък не ни пуска заради личната ни безопасност.“

Наш репортер разговаря и с друга съученичка, която твърди, че има пусната жалба срещу нея в полицията. „Тя замесва половината клас, казва, че я тормозим, а това не е вярно. Заплашвала е още две наши съученички, че ще ги бие“, казва С. Ш.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ