Мощен протест на служители от АПИ, затвориха АМ „Хемус“ в двете посоки: Оценете труда ни

big_1eb5

Протестиращи за по-високи заплати служители на АПИ блокираха тунел Топли дол, което означава, че АМ „Хемус“ вече е затворена в двете посоки от Варна към София и обратно.

Това наложи полицията да подготви обходни маршути.

Малина Кованджиева, председател на Синдикат „Пътно дело“ към КНСБ, обясни, че настояват за 20 процента увеличение на заплатите, тъй като през другата година 50 процента от работещите в АПИ ще останат на минималната работна заплата.

В момента вземаме под 1000 лева нетно възнаграждение. Искам да ви кажа, че миналата година на 13 декември, след като затворихме тунел Витиня, тогава ни дадоха 30% върху заплатите. Тогава бях донесла фишове, заплатите бяха под 600 лева нетно, и показах тези фишове на медиите. За съжаление никъде не ги видях в нито един репортаж. Сега са под 1000 лева и искаме достойно заплащане, каза за Нова нюз Кованджиева.

Искаме да оценят нашия труд, за да можем да бъдем мотивирани и да продължим. Защото зимата не се знае каква ще бъде, люта, нелюта а ние трябва да бъдем там на бойния пост. Увеличението на заплатите ни ще струват на бюджета 17 милиона лева с осигуровките. Аз смятам, че това е в приоритета на финансовото министерство и след като искат да бъде обезпечен трафика, тогава трябва да намерят тези пари, добави тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ