Бойко Борисов към ПП-ДБ: Ако ГЕРБ мръдне от позицията си, подавам оставка

payimage-598810

„Мисля, че отново трябва да стъпим на това, което казаха от ЕК и европейския комисар – колкото може най-скоро да влезе в сила“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното гласуване за отпадане на дерогацията за „Лукойл“.

Припомняме, че след изявление на Кирил Петков в Брюксел, че той лично спирал руския петрол у нас, председателят на енергийна комисия Делян Добрев внесе отново Законопроект за моментално отпадане на дерогацията.

„Искаме да дадем възможност на г-н Кирил Петков да гласува този път правилно. След като два пъти гласува „против“ отпадане на дерогацията, виждаме, че е размислил и сега може да гласува „за“, заяви преди дни Добрев.

Борисов припомни, че групата депатутати от ГЕРБ не на се отмятали, когато е имало договорени законопроекти с ПП-ДБ. Той даде пример с вчерашния за Черноморието, който бил изключително важен за Кирил Петков, тъй като имало много хора на Корал, които го обичат. Борисов даде и други примери, затова че ГЕРБ не се отмятат от думата си, предава Tribune.

„ПП-ДБ не трябва да се притесняват, ако тя влезе веднага. Гарантирам, че, ако влезе веднага, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, подавам оставка от партията“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ