14-годишният Александър, син на загиналия пилот подп. Терзиев, осъди авиобаза Граф Игнатиево

Майор Валентин Терзиев

Пловдивският окръжен съд се произнесе в полза на 14-годишния Александър Терзиев, син на загиналия пилот подп. Валентин Терзиев, като му присъжда 34 379 лв, предава 24 часа.

Това са пари от положения извънреден труд на баща му, за който момчето предяви преди 2 години иск. Молбата беше базирана на изчислението, че от 2010 г. до смъртта на летеца във военно учение край Шабла Терзиев е работил 3494 часа над нормалната продължителност на служебното му време, за което не е компенсиран с почивка. Затова Александър потърси обезщетение от 109 900 лв.

Ръководството на авиобаза Граф Игнатиево не отрича, че е положен извънреден труд, но оспорва размера на иска. В хода на делото са направени нови изчисления каква трябва да е компенсацията и тя е определена в размер на 34 379 лв. За разликата до претендираната сума искът е отхвърлен. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев и майка на сина им Димитрина Попова винаги е твърдяла, че не се интересува от тези пари, за нея е важно само наказателното производство за трагичната гибел на съпруга й. На този етап наказани за инцидента няма.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ