Коварна болест свалила от сцената Цветана Манева: Физиката ме изостави, само мозъкът ми работи

Цветана Манева

Актрисата Цветана Манева, която се оттегли от активната си сценична кариера през пролетта на 2022 г., най-после сподели каква е причината да се сбогува с публиката, пише Ретро.

Театралната легенда потвърди информацията, че става дума за заболяване, като не назова конкретна диагноза, от която страда. По думите й обаче положението й е сериозно и от ден на ден силите я напускат все по-бързо.

„Почивката ми е по принуда. Не мога да я приема нито като почивка, нито като наказание. Ако имах физическите сили, щях да играя още. Защото пък да те извеждат на сцената като „носят ме мамо, влачат ме“ не е много хубаво. В ситуация, в която физиката ме изостави, остана ми духът. Поне мозъкът ми работи, слава Богу. Имам си молитва всяка сутрин. Като вляза в банята и се погледна в огледалото, си казвам – и сега от това трябва да направя лице“, откровеничи Манева.

На 30 януари на актрисата й предстои да отбележи своя 80-годишен юбилей, вероятно в тесен приятелски кръг. За годишнината от Австрия щяла да се прибере и единствената й дъщеря Надежда, която е болногледачка в специализиран център за хора с увреждания на очите във Виена. Тя е от втория брак на актрисата с телевизионния оператор Николай Пенчев. Бракът им продължава само четири години, а след това Цветана се залюбва с колегата си Явор Милушев, който е с 4 години по-млад от нея. С него са заедно и до днес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ