Българският спорт осиротя! Почина голям треньор, легенда в борбата

Свещ

Почина основоположникът на борбата в Търговище Иван Ангелов. Отиде си една от големите легенди на търговищкия спорт – доайен сред треньорите и изключителен човек, съобщиха от Спортен клуб по борба Олимпиец в областния град, предава Спортал.

Иван Ангелов е Почетен гражданин на Търговище. Званието му бе присъдено през 2022 година след като Инициативен комитет, начело с учителя по физическо възпитание и спорт Радослав Димитров, инициира подписка, която бе подкрепена от стотици търговищенци.

Иван Ангелов е роден 1930 година в омуртагското село Първан. Повече от три десетилетия работи за просперитета на търговищкия спорт, а неговите състезатели носят славата на България по всички континенти. Самият той републикански шампион, включен в националния отбор за мъже.

Под неговото ръководство са стотици медалите, спечелени от търговищките борци на републикански и международни първенства и турнири. Треньор е на първия за града олимпийски медалист змс Сеид Мустафов. Мъжкият отбор на Светкавица близо две десетилетия е в „А“ група и утвърждава града като един от най-силните центрове по борба в страната, показва справка в сайта на община Търговище в раздел „Почетни граждани“.

Иван Ангелов ще бъде погребан на 2 януари 2024 година в Търговище, съобщиха от семейството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ