След като кмет почина по Коледа, а друг се отказа от поста: Радев насрочи дата за нови избори

payimage-605280

Насрочиха кметските избори в близкото до Враца село Паволче. Вотът в населеното място ще се проведе на 10 март, става ясно от указ на президента Румен Радев. До повторния избор се стигна след като новоизбраният кмет Георги Василев се отказа от поста. Кметът изтъкна здравословни причини за хвърлената оставка, поради които не може да изпълни мандата си, предава 24 часа.

След заявлението му за отказ от кметското място, Общинският съвет на Враца избра за временно изпълняващ длъжността секретарката на кметството Вера Христова. Отказалият се Василев беше издигнат от „Български възход и спечели балотажа срещу номинираната от ГЕРБ Теодора Игнатова, която се очертава като основен фаворит за предстоящите частични избори.

В село Лютиброд от община Мездра също ще се проведат извънредни избори на 10 март. Избраният на последните местни избори за кмет на селото Илия Иванов почина по Коледа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ