Николай Овчаров разгроми Корнелия: С Нинова начело БСП няма да има път напред и добри резултати

payimage-551893

С Корнелия Нинова начело БСП няма път напред. Това е заявил Румен Овчаров в разгромяващ анализ за състоянието на партията по време на заседанието на Националния съвет.

Червеният пленум заседава на „Позитано“ 20 вчера, за да направи анализ на представянето на местните избори и да определи правилата за издигане на кандидатури за евровота през юни. Изказването на Овчаров било провокирано именно от анализа, направен от ръководството за представянето на БСП на местния вот.

Да не се опитваме да правим от загубата победа, заявил Овчаров и дал пример, че БСП има с 35% по-нисък резултат и е загубила 160 хил. гласа, вследствие на което има и над 250 съветници по-малко. Той дори цитирал Махатма Ганди, който казва, че битката е за истината. Това е основата за всеки морал.

„Пълнят ни главите с всякакви фейкове и неистини и губим моралната оценка за това, което е истина“, обяснил Овчаров. И дал пример, че след местните избори БСП изобщо я няма в някои региони, а от кметовете, които обявява за свои, не всички са нейни.

„Доверието движи политиката, подкрепял съм Корнелия, но, за съжаление, с Корнелия по-добър резултат няма да имаме, изненадал залата Овчаров, разказаха присъствали на заседанието, цитирани от „24 часа“.

Той бе един от хората, които най-силно подкрепяха Нинова, когато встъпи на лидерския пост, но от 3 г. насам на пленуми не спестява критиките си към нея, когато са основателни. Овчаров признал заслугите на Нинова за борбата с паралелната държава, за изчистване на клиентелата от партията, но бил категоричен, че БСП няма път напред с нея начело.

„Корнелия, затваряш кръга – ти някога излезе като алтернатива на вечния и несменяем Станишев, не ставай нов Станишев“, обърнал се към нея Овчаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ