Надежда Нейнски: Европа много добре си дава сметка! Ако Украйна загуби войната, Русия съвсем няма да спре

надежда нейнски

Европа много добре си дава сметка, че войната в Украйна е само началото на опита на Путин за многополюсен модел. Тази позиция изрази пред БНТ бившият външен министър Надежда Нейнски.

Русия обаче води много добра хибридна война. В момента голямата битка, която се води е за умовете и сърцето на хората в Европа, по мнението ѝ. Русия е добре подготвена, включително с проксита, изтъкна тя.

Затова и евроизборите няма да са обикновени за Европа. Те ще са исторически , по мнението на Нейнски. Много е важно какви евродепутати ще изпратят отделните държави, заяви още тя. Важно е европейците да бъдат убедени, че демокрацията е най-добрият модел на управление, според нея. На тези избори ще има исторически сблъсък на идеи, изтъкна Надежда Нейнски.

Войната в Украйна е война срещу стария световен ред, според нея. Ако Украйна загуби войната, Русия съвсем няма да спре, смята бившият външен министър.

Сглобката трябва да се развие в коалиция, коментира тя вътрешната политика. Управлението съществува в рамките на месеци, по мнението ѝ, а и има известни успехи. Времето няма да стане по-лесно, предупреди Нейнски. Трябва да бъдат ясни ангажиментите на партньорите, допълни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ