Александър Симов категоричен: Системният проблем на БСП са големите егота на някои хора

payimage-581098

Изказването на Румен Овчаров, че Корнелия Нинова трябва да подготви промяната в БСП и да се оттегли от поста, не беше конфронтационно. Това беше мнението на Румен Овчаров и в залата не е имало усещането, че това е начало на революция.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият депутат от БСП Александър Симов.

Въпросът за лидера на БСП е важен, но много по-важен трябва да бъде начинът, по който лидерът да бъде избран. Някакви хора, които се въртят около БСП се опитват да прокарат идеята, че лидерът трябва да бъде избран на конгрес на БСП. За мен най-важната реформа, която Корнелия Нинова направи е лидерът да бъде избиран от всички социалисти. Така правим лидер на цялата партия, а не на една групичка от партията, която е овладяла апаратните механизми.

На конгреса не сме изключвали наши членове, а констатирахме тяхното отпадане от БСП. Големият системен проблем на БСП са големите егота, които някои хора си въобразяват, че трябва да разположат преди партията. Не е лидерски проблемът, в БСП това е дефект от години насам.

Не смятам, че Корнелия Нинова е виновник за проблемите на БСП. Разбира се, че лидерът е направил своите грешки, но трендът на БСП надолу беше спрян на последните избори.

БСП номинира евродепутати и от тях се очаква да спазват политиката на партията, която тя формулира на национално ниво. За тях гласуват български граждани, а не средностатистически европейци. Ние видяхме български евродепутати, които гласуват на пук на позицията на БСП. Е как да ги поддържаш? Нашите представители там трябва да имат куража да защитават тази политика, а не да се вписват в общата маса и да гласуват както са им казали там. Ще търсим депутати, които се съобразяват с политиката на партията. Искам да имам съмишленик в Европарламента, а не костюмар, който се съобразява с други интереси.

Сглобката се превръща в луксозно бюро по труда, чиято цел е да назначи кадрите си по регулаторните органи. Всяко костюмарче от ДБ, ПП или ГЕРБ ще получи шанса да бъде назначен на добре платена работа за дълги години напред. Разграждане на държавата, което минава под маската на големият, космически евроатлантизъм. За тях не е проблем, че Делян Пеевски коли и беси.

Смятам, че няма да се стигна до ротация в правителството. Тази власт ще се срине под тежестта на собствените си лъжи, измами и корупция – когато Асен Василев краде, той може да краде под медийно ръкопляскане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ