Пловдив не помни такава мащабна схема – купувани са луксозни автомобили и баровски имоти за милиони!

1978267

В Пловдив в момента се провежда съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД МВР Пловдив.

Той е във връзка с разкрита организирана престъпна група (ОПГ) за данъчни престъпления, измами, нерегламентирано използване на чужди търговски марки и пране на пари.

Има множество задържани и привлечени към наказателна отговорност лица. В брифинга участват Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив, Галина Андреева–Минчева, заместник-окръжен прокурор на Пловдив, ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР Пловдив и представители на отдел „Икономическа полиция“.

Акцентите:

Извършени са 30 претърсвания, изземвания и обиски към вчерашна дата на територията на Пловдив – жилища и складове. Иззети са стоки, документи и луксозни автомобили.

Към наказателна отговорност са привлечени десет човека между 20 и 58 години. Петима от тях са от едно семейство. Разследването продължава – за данъчни престъпления и много измамени лица.

Вчера сме иззели стоки от триетажен склад, подредени от пода до тавана. Само през две от дружествата през 2022 година са преминали близо 2,5 милиона лева обороти без никакви подадени декларации за тях. За 2023 година – близо 3 милиона лева.

От началото на 2024 година на митница „Варна“ са задържани няколко контейнера със стоки, собственост на едно от дружествата, обект на разследването.

Парите от оборотите са изпирани чрез закупуване на скъпи коли и имоти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ