Ново 5: Какво се случва в БФС и може ли да бъде отложен Конгресът на 15 март?

7 Dni Bulgaria24.01.2024
Борислав Михайлов

В паузата на първенството, докато елитните ни клубове се готвят в чужбина за подновяването му на 16 февруари, вниманието на футболните хора и феновете е насочено повече към нещо друго. И това е какво се случва в БФС и ще има ли Конгрес на вече обявената дата 15 март.

В последните няколко дни обществеността бе залята от информации за съдебни спорове, вписвания, жалби…Кулминацията дойде във вчерашния ден, когато Търговският регистър вписа Михаил Касабов за президент на БФС, малко след като четирима членове на Изпълкома (Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков) подадоха жалби в Софийския градски съд срещу това. А в понеделник пък съдът разпореди вписване в Търговския регистър на БФС на поканата за Конгреса на 15 март.

Така на пръв поглед всичко е по местата си и не би трябвало да има съмнение, че след по-малко от 2 месеца футболните клубове ще се съберат и ще изберат ново ръководство на БФС. Дали, обаче това действително е така, пита Трибюн.бг

„Това е самосиндикална проява, без решение на Изпълкома. Колективният орган е Изпълкомът. Няма негово решение Михаил Касабов да бъде вписван като президент“, обясни причината за подадените жалби в съда Йордан Лечков. От своя страна Касабов отвърна, че е учуден от действията на четиримата.

„Странна ми е тази метаморфоза на колегите ми от 27 ноември до днес, но този петък на заседанието на Изпълкома ще ги попитам за мотивите им, за да мога да оправя грешките си, които според тях съм направил, и да получа отново тяхното доверие. Ще искам да коригирам това, от което те са недоволни, за да спечеля отново доверието, което те ми оказаха на 27 ноември. Тогава получих единодушна подкрепа, всички бяха твърдо за мен“, заяви вписаният като президент на БФС.

На фона на всичко това възникват въпроси. Съгласувани ли са действията на двата лагера с Боби Михайлов? Каква е целта на това, което се прави? Готви ли се отлагане на Конгреса с поредица от вписвания, обжалвания и т.н.?

Ако това е така, наясно ли са хората в БФС какво напрежение може да се породи? Какво ще реши Изпълкомът на предстоящото заседание в петък? Върви ли вече подготовка за Конгрес на 15 март или не? Ще продължи ли юридическата „каша“ в която е забъркан БФС още от Конгреса на 12 март 2021 година?

Все въпроси, които вълнуват футболната общественост и феновете. И от чиито отговори зависи в голяма степен провеждането на нормален и честен Конгрес на БФС. Развръзката предстои в петък…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ