Важна пешеходна улица във Варна започна да се руши

1980186

Близо 5 години след края на ремонта на ул. „Михаил Колони“ във Варна тя вече изглежда така, сякаш е част от военните действия в Украйна. Паветата на много места са хлътнали или изскочили. Има множество неравности, особено около шахтите.

И това е факт, въпреки че тя вече е пешеходна, и няма как ежедневния трафик на автомобили да са причината за разместването на настилката.

Улица „Михаил Колони“ (в частта и от бившия ресторант „България“, фонтанчето с рибаря, до Шишковата градинка) бе основно реконструирана по проекта „Естетизация и модернизация на градската среда“, който бе с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“. Средствата за реконструкцията на целия проект бяха над 1.3 млн. лв.

На този участък от ремонта на центъра на Варна не му върви или може би е омагьосан. Преди повече от две години улица „Михаил Колони“ пропадна сериозно в близост до двора на училище „Св. Климент Охридски“. Чести са и пропаданията на Шишкова градинка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ