Общинският съветник, заплашван от Габриела: ,,Ще те убия“ ми звучаха смешно, докато не уби Пейо

1

Габриела Славова, обвинена заедно с майка си в убийството на Пейо Пеев, е посещавала социална услуга за надграждане на родителския капацитет в Бургас след като местния отдел „Закрила на детето“ е установил неглижиране на детето ѝ. Случаят е от 2021-а година.

Съсед на Габриела в Бургас разказа, че жената е оставяла без надзор по-големия си син, когато той е бил на 3-годишна възраст. След като подал сигнал до полицията, мъжът многократно е получавал заплахи от семейството.

Габриела Славова, майка ѝ – Красимира Трифонова и баба ѝ, заедно с по-големия син на обвиняемата от 2020 г. живеели кооперация в бургаския кв. Лазур. Според техен съсед, който в момента е общински съветник, не са полагани адекватни грижи към детето. Казва, че е свидетел на това как е оставало само, без надзор.

„Малкото ѝ дете, което тогава беше на 3 г., излезе полуголо на стълбищната площадка и започна да реве: Мамо, мамо, къде си. И аз в този момент разбрах, че детето е останало само. Затичах се след него и го хванах, точно преди да го удари една кола“, разказва Владимир Павлов пред БНТ.

За случая Владимир Павлов е сигнализирал полицията, която се отзовала на сигнала и издирили майката.

„На въпроса, пред мен, аз бях тук, защо е оставила детето само, тя каза, че имала някаква служебна работа и няма никакъв проблем, защото то е 3 годишно и само може да се гледа“, разказва той.

Според думите на мъжа оттогава е подложен на тригодишен тормоз и заплахи от страна на семейството на Габриела.

„Да ви призная всички заплахи през тези три години ми се струваха абсурдни от страна на жена, защото бяха: „Ще те убия!“, „Ще те наръгам!“ и ми звучаха смешно, но след като разбрах, че Пейо е убит по този брутален начин, наистина се притесних за психичното здраве на тези жени и за живота на децата и на внуците, които живеят, заедно с мен тук.

Това е имейл адресът, от който Красимира Трифонова пуска жалби срещу всички съседи, граждани и срещу мен. От името на външно министерство е имейла до институциите. И казват тук сериозен е сигнала, явно този човек е сгрешил и започва психическият тормоз върху мен“, казва Павлов.

Според съседи бабата е напуснала жилището ден, след като е станало ясно за убийството.

„Аз лично не съм ставал свидетел на някакви спречквания с тях. Чувал съм такива неща по принцип, но наистина не ги познавам хората, само съм ги засичал на здравей, здрасти, като съседи, не нещо повече“, споделя Тодор Страволемов, съсед.

От отдел „Закрила на детето“ в Бургас, които са се отзовали на сигнала на Владимир Павлов отрекоха да е имало дело за отнемането на родителските права на Габриела. По случая от 2021-а е работено година и половина. За сигнала е уведомена Районната прокуратура в Бургас. Образувано е досъдебно производство, което в последствие е прекратено, поради липса на престъпление.

„Нямаме данни да е завел бащата или който и да е дело за отмяна на родителски права. От страна на Дирекция „Социално подпомагане“-Бургас няма заведено такова дело. Проверката установи, че реално – да, има неглижиране на детето, поради което сме приложили мярка за закрила в семейна среда. Насочили сме я и към социална услуга за надграждане на родителския капацитет – майката да стане по-чувствителна към потребностите на детето. Посещавала е, съдействала е на услугата. Нямали сме сигнали от бащата. В разговор след получаване на сигнала, ние сме го уведомили, бащата каза, че майката много добри грижи полага за детето и той няма никакви основания за притеснения“, заяви Димитрина Чочарова, началник отдел „Закрила на детето“ – Бургас.

Габриела Славова беше пусната под домашен арест с аргумента, че трябва да се грижи за децата си. По-късно те бяха преместени при майката на убития Пейо Пеев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ