След 10-часово съдебно заседание: Само един от групата за пране на пари остава в ареста

1981548

Ръководителят на организираната престъпна група за данъчни престъпления, измами, използване на чужди търговски марки и пране на пари в Пловдив остава в ареста, а останалите деветима задържани са освободени срещу парични гаранции или без да им се взема мярка за неотклонение.

Това определи късно снощи Окръжен съд Пловдив. Съдебното заседания продължи близо 10 часа – започна в ранния петъчен следобед и приключи малко преди полунощ.

Групата е ощетила хазната с милиони левове. В продължение на две години участниците са търгували със строителни инструменти и машини, които внасяли от Китай, а след това продавали по интернет, като незаконно ги пребрандирали с етикети на известни германски марки.

32-годишният Геворг Харутюнян е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, баща му Григор, майка му Карине, сестра му Нона и съпругата му Елисавета бяха освободени от съдия Станислава Бозева поради липса на достатъчно доказателства за участие в престъпната схема.

Търговските партньори на Геворг – Мартин и Тодор Попови, братята Панайот и Мартин Николаеви и Мирослав Стаменов излизат от ареста с гаранции от по 3000 и 1000 лв.

Определението на съда не е окончателно, то подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативния съд и ако това стане, апелативните магистрати ще разгледат отново мерките на 1 февруари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ