Нинова се ежи от Разград: Генодиц! Хаби се един от най-ценните ни ресурси. Веднага да се вземат мерки

корнелия нинова

„Цена от 6 лв за водата е абсолютно непосилна за населението.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Разград. Тя беше в града по покана на кмета Добрин Добрев и по повод честването на 146 г. от освобождението му от турско робство от руските воини. 28 януари е обявен за празник на града.

Жители на Разград се оплакаха на Нинова от вдигането на цената на водата на 6 лв.

„Това е геноцид. България е богата на води, а хората да нямат в домовете си или ако имат, да не могат да я платят. Огромни количества изтичат заради стара тръбопроводна мрежа. Хаби се един от най-ценните ни ресурси. От чешмите тече мръсна вода. Водният сектор е в пълен хаос. Цари беззаконие, кражби и некомпетентност на калинки. Народът не е длъжен да плаща за всичко това. Има нужда от дългосрочна и последователна държавна политика за водата. Но сега и веднага могат да се вземат спешни мерки.

Те са:

Първо, да се въведат две тарифи според потребеното количество. Тези, които ползват вода за ежедневни нужди, да плащат по-ниска цена, а тези, които си пълнят басейните – по-висока.

И втората мярка е да има водни помощи за бедни, както е в редица европейски държави“, каза Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ