Пеевски: Изкарах Радев от уютния кабинет! Да не се крие. Чакам го на терена, ръкавицата е хвърлена

Парламентарен контрол - Делян Пеевски

Чакам Радев на терена, ръкавицата е хвърлена. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, предаде репортер на „Фокус“.

„Изкарах го от удобния комфорт на уютния кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена“, заяви Пеевски.

„Не може да стои в уютното кресло на президент и да злоупотрябва с институцията и в това кресло да се крие за пълния си имунитет“, категоричен бе той.

Според председателя на ПГ на ДПС имало възможност президентският имунитет да падне „съвсем скоро“:

„Ще чакаме имунитета му съвсем скоро да падне. Ако внимателно прочетете Конституцията, има си процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата ни даде данни да видим има ли нещо, няма ли нещо. Нищо не твърдя“.

Попитан дали се обмисля импйичмънт, Пеевски каза, че „нищо не казва“. Той обаче щял да очаква отговори от прокуратурата.

Той допълни, че информацията, с която разполагал, била публична: „Тя е по медиите, всички пишат – никой не обръща внимание“, коментира политикът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ