Брутално насилие от учител над дете с увреден слух в Търговище: Налага го, пада на земята, а после… (ВИДЕО)

насилие, учителка

Проверки заради клип, заснет с телефон от дете в час, в който учителка удря и блъска ученик, започнаха в училището за ученици с увреден слух в Търговище, пише „Труд“.

На клипчето се вижда как ученик се обляга назад и пада на земята. Намесва се учителка, която го удря, после го блъска и момчето пада на земята. Тя му помага да се изправи и казва: „Седни бързо, сядай бързо, сядай! Така се седи на стола, не така и така(показва с жестове) и да чупиш“. В това време друго дете размахва пръст пред камерата. Чува се смях от някое от децата.

Видеото се появи в търговищки групи във фейсбук в неделя. После изчезна от някои, но в други оцеля и предизвика ред противоречиви коментари.

Опитите на журналистите да се свържат с директора на училището останаха напразни. Обявеният на сайта телефон е изключен. Учители пък категорично отказаха да коментират.

От Районното управление на образованието съобщиха, че са започнали проверки. Потвърдиха, че заснетото е от посоченото училище, но нямали информация по случая. Щели да изнесат такава след приключване на проверките.

От полицията също са се самосезирали от видеото и са започнали да проверяват. Същото правят и от Отдела за закрила на детето. В понеделник, при отиването им в училището, учителката е била в болнични, както и момченцето, което се вижда на клипа. Досега не са имали сигнали от този тип от училището. С децата от класа щели да работят психолози.

Клипът е публикуван от профила на жена, която се казва Силвия Чанкова, и живее в Нидерландия. Тя е написала: „Здравейте на всички бих искала да уведомя всички жители и граждани на гр. Търговище как всъщност учителите постъпват със случай като този, във видеото ясно се вижда как дете просто пада от своят стол и госпожата започва да го налага със удари по тялото.

Има и други подобни случай със деца които, са били подлагани под тормоз от страна на преподавателите във гр. Търговище училището се казва (“Св. Иван Рилски”) и в училището учат предимно деца с проблеми. И със това видео ще помоля всички да се съберем и да споделим видеото на всеки и на всякъде за да може да събере повече популярност и да достигне до повече хора. Това трябва да спре. (НЕ НА ТОРМОЗЪТ)“ (публикуваме го без редакция).

Тя обясни, че ѝ е пратен от нейна братовчедка от Търговище, чието дете учило в същото училище и също било тормозено.

„Не го е снимала моята дъщеря, заснела го друга ученичка, която го разпратила на приятели. Това е станало в петък, но не е за първи път.

Моето дете е щипано, а телефонът му взет и хвърлен на земята. Сега дъщеря ми не иска да ходи на училище и аз няма да я пусна. Заплашват ме, че щели да ми спрат детските и да ме глобят. Докато не се махне тази учителка, няма да пусна детето си на училище“, зарича се майката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ