ГОРДОСТ! Сестри Колеви са първите жени в света, наградени с цирковия ,,Оскар“

Image_16955720_40_0

„Сестри Колеви са първите жени в света, наградени със „Златен клоун“ за уникален цирков номер!“

Това съобщи пред „България Днес“ Милчо Кънев, баща на Мишел и Никол, които взеха престижното отличие.

Българките покориха върха на цирковото изкуство с участието си на Международен фестивал в Монте Карло. Сестри Колеви впечатлиха журито на 46-ото издание на фестивала, демонстрирайки изключително сложния цирков номер „ръка в ръка“. Той представлява поддръжки, изпълнявани от двама души, които правят пластични стойки един върху друг. За първи път в историята на най-важното цирково събитие в света жени получават наградата. Призът „Златен клоун“ е определян като „Оскарите на цирковото изкуство“.

„Не мога да опиша с думи колко много се гордея с децата си! С майка им Джилда Вулканели винаги тайно си мечтаехме да стигнат до нивото на този грандиозен фестивал, но взимайки „Златен клоун“ те надхвърлиха и най-смелите ми копнежи! Това е най-голямата награда в цирковото изкуство и за първи път две момичета я взимат с такъв номер. Обикновено „ръка в ръка“ се изпълнява от здрави яки мъже, защото е много сложен и техничен номер. Впечатляващо е това как Мишел и Никол, които са слаби и фини по своята природа, се справиха с такава лекота“, емоционално сподели пред вестника гордият баща.

Сестри Колеви били поканени да участват на престижното цирково събитие още преди 6 години, когато уменията им били забелязани на цирков фестивал в Москва.

„Децата отложиха поканата, защото решиха, че искат да се подготвят по-добре, да надградят номера си и да подобрят реквизита и костюмите си. Това бе правилно решение, което доведе до този немислим резултат“, разказа Кънев.

В момента сестри Колеви живеят в Лас Вегас, където имат договор с една от най-известните циркови компании в света „Дю Солей“. Щастливи са, че по цял ден са заедно, репетирайки и подготвяйки нови номера. Пред вестника Милчо разкри, че по-голямата му дъщеря Мишел си има приятел, който е цирков артист от Унгария.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ